Aquest exercici ho he fet amb el programa gratuït Inkscape. Aquest programa permet fer dibuixos vectorials, amb quadrats, rectangles, cercles, espirals...
Jo he fet un dibuix amb quadres de diversos colors , cercles, etc. d'una manera desordenada.
Els sistemes de disseny assistit per ordinador treballen amb dos formats basics: el vectorial I el mapa de punts
Dibuixos Vectorials
Són els fitxers de dibuix que s’elaboren a partir de formulacions matemàtiques, podem escollir un objecte qualsevol i manipular-la, canviar-li de color, etc.
Els dibuixos vectorials aporten diversos avantatges:
•No perden qualitat quan els fem més grans o bé els reduïm.
•Els fitxers generats són de dimensions petites.
•Les parts diferents del dibuix es poden modificar fàcilment.
L’inconvenient que té és que a partir de formes bàsiques és difícil aconseguir imatges que reflecteixin la realitat amb detall.
Els imatges vectorials es poden guardar en aquests tipus de fitxers; wmf, odg, cdr, swf, etc.
Mapes de punts Aquest tipus d’imatge els formen uns punts anomenats píxels, cada punt queda definit pel seu color i la seva lluminositat.
Aquest tipus d’imatges es fa servir principalment per fotografies que són impossibles de representar amb formats vectorials. Com més gran sigui el nombre de punts que conformen la quadrícula la qualitat de la imatge serà més gran, també el fitxer generat serà més gran.
▶ La densitat de punts de la quadrícula es mesura en punts per polzada i rep el nom de resolució.
El nombre de colors del fitxer n’indica la qualitat. S’anomenen profunditat de colors, i pot ser de 256 colors, 16 bits, 24 bits o 32 bits; també rep el nom de color veritable.
Compressió dels mapes de punts
Quan es disminueix la resolució de la imatge i la compressió augmenta, és per la qualitat de la imatge.
Tipus de fitxers de mapes de punts: bmp, tif o tiff, gif, pict o pct, png, jpg o jpeg, psd i raw.
•Programes d’edició gràfica gratuïtes i els que s’han de pagar.
En les programes que són gratuïtes trobem: Inkscape, Blender, El gimp, Picasa, XnView, GQview, etc.
Els de pagaments són Corel Draw, Illustrator, Autocad, Qcad, 3D Studio MAX, Photoshop, etc.
La multimedia és un sistema que combina diversos mitjans tècnics d’informació, com el video, so, imatge, etc.
N’hi ha dos tipus de multimèdia que són:
▶Multimèdia lineal: l’usuari no té control sobre la navegació. L’objecte multimèdia avança de principi a fi. És el cas de les pel·lícules.
▶ Multimèdia no lineal: el sistema permet la interactivitat per controlar l’avenç de l’objecte multimèdia; es pot saltar d’uin lloc a un altre o d’un objecte a un altre enllaçat, com , per exemple, en un DVD amb menús.
•Fortmats d’àudio.
D’aquest formats pot ser de dos tipus:
▶Obtinguts mitjançant mostreig, com més àmplia sigui la freqüencia del mostreig, més bona será la qualitat del fitxer sonor digitalitzat.
▶Reproduït a partir de formulacions matemàtiques aplicades a bancs sonors.
Emulen el sistema convencional de partitures a partir de bancs de registres sonors emmagatzemats de fàbrica a la targeta de so de l’ordinador.
Els formats més importants són; .wav, .au, .wma, .mp3, .ogg, .atrac, .rm, .ra.
•Formats de video
El mode de funcionament és semblant a la de l’àudio, alguns formats de vídeo admeten diferents còdecs de compressió.
Els formats més importants son aquestes; .avi, .mpg, .wmw, .rm, .mov, .flv.
•Compressors de vídeo i àudio.
El sistema de compressió és un conjunt d’algoritmes matemàtics que, aplicats al fitxer de mostreig, permeten reduir-ne la mida
▶Compressors d’àudio hi pot haber bastants aquí hos deixo uns quants; Easy CD Ripper 2.38 , Cd to mp3 converter 2.1, Ez mp3 convertor, etc.
▶Compressors de video: RAD Video Tools 1.9, Total Video Converter 3.71, Power MP4 iPod PSP 3GP AVI Video Conv 9.3, etc.
Són webs que faciliten la participació dels usuaris per la manera de compartir informació de manera còmode i ràpida.
En aquest tema hem treballat les 3 funcions que tenen les webs 2.0: Comunicar, compartir i participar per part dels usuaris.
Les eines web 2.0 que hem treballat en aquest tema són:
-La primera cosa que hem treballat en aquest tema és crear un broc per publicar totes els nostres treballs.
-La missatgeria instantània, hem treballat de que són, el programa de pidgin i un petit escrit de la missatgeria en la meva vida.
-Les pàgines webs per compartir vídeos com ara el youtube.com, vimeo.com i dalealplay.com. Totes aquestes pàgines t’ho ofereix el servei de compartir els teus vídeos.
-Hem treballat sobre les comunitats virtuals expliquen que són i hem treballat un comunitat en concret.
La viquipedia és una enciclopèdia lliure on pots buscar articles sobre diferents coses, no hi surt tot per que cada article són publicades per diferents persones, al començament aquesta pàgina web era buida i cada usuari ha hagut de publicar-les.
Viquipedia esta molt ben distribuït, n’hi ha un cercador on pots cercar allò que tu busques, fins i tot amb diferents llengües del mon.
Aquesta pàgina també et permet registrar-te fàcilment i publicar la informació que vulguis penjar, però no es pot posar qualsevol tipus de informació, perquè pot estar revisat per algun administrador.
A la part esquerre és pot veure els articles de qualitat, articles a l’atzar i fins i tot de l’actualitat.
La viquipedia per mi ha set un dels millors pàgines webs per que és una enciclopèdia que esta ben fet, però n’hi ha uns articles que hi ha alguns errors, però tot així és un bon lloc per consultar coses.
En els webs de compartir vídeos cal destacar aquestes pàgines webs: Youtube, Dalealplay y vimeo.
♦Youtube és un dels més utilitzats per la gent per la seva comoditat de fer-ho servir, disposa d’un canal on pots decorar-ho, veure els teus suscriptors i per veure els videos on has guardat en “favoritos”. En aquesta página web pots veure els videos classificats per categories recomendacions i per diferentes seccions.
♦El dalealplay també és fàcil d’utilitzar té un aspecte que semblen a youtube, disposa d’un núvol de TAGS on surten els tags o etiquetes més utilitzats, també tenen canal, aquesta pàgina també és fàcil de fer-ho servir. L’incovenient d’aquesta pàgina és l’anunci que surt quan entres en la direcció de dalealplay.
♦El vimeo és una pàgina web en anglès que es semblen que els altres pàgines que he comentat abans, però no disposa d’un canal per el usuari i té un inconvenient que necessites pagar per accedir a determinades seccions de la pàgina.
dijous, 13 d’octubre del 2011
♠ Comunitats Virtuals ♠
Les comunitats virtuals són formades per un grup de persones voluntaris que decideixen comunicar i compartir les seves experiències, documents, fotografies, etc. En la majoria de les comunitats et demanen que et registris per tal de poder fer comentaris o accedir en diferents parts de la pàgina.
Ara us explico aquesta comunitat molt bona sobre tecnologia i informàtica, que es diu barrapunto.
En aquest comunitat en la pàgina principal és pot veure les novetats en la informàtica o noticies importants. (Com es pot veure en la imatge de sota)
També pots visitar per les diferents seccions d'aquesta pagina.
dimecres, 5 d’octubre del 2011
La meva escola
En aquest video us ensenyarem el nostre escola per dins i per fora, espero que us agradi!
Fi!
dijous, 29 de setembre del 2011
♣Que és la missatgeria instantània ?♣
La missatgeria instantània és un punt entremig d’un xat i d’un correu electrònic, aquest servei s’ha de fer entre dues o mes persones per tal de poder comunicar mitjançant una xarxa que es internet. Es pot enviar els missatges de seguida, permet respondre amb poques paraules i de manera senzilla.
De programes missatgeria instantània n’hi ha de molts tipus com: Windows Live Messenger, yahoo, Google Talk, skype, Aol instant Messenger, kopete ( per els usuaris de linux), etc.
El pidgin és un programa de missatgeria instantànea. Aquest programa es gratuït, i també és compatible amb tots els sistemes operatius existents, o sigui és multiplataforma. Aquest programa és multi-protocol, és a dir, permet tenir tots els amics dels diferents correus en un mateix programa, on és més comode de fer-ho servir.
La missatgeria instantània per mi, ha set un gran invent per part dels informàtics, per que hem permet xatejar entre els meus amics d’una forma ràpida i senzilla, sense complicacions, fins i tot veure'ns amb el webcam.
dijous, 22 de setembre del 2011
♦La informàtica en la meva vida♦
La primera vegada que el vaig fer servir va ser quan primària, no sabia què era el ratolí, el teclat, etc.
Al començament no m’interessava gaire només el feia servir per jugar i fer deures o treballs. però quan he crescut he notat qué era una cosa molt important per la meva vida, quan m’havia fet la primera compte en un xarxa social cada dia em connectava, però al final m’he cansat de tan connectar-me, per què no n’hi ha gaires coses per fer només comentar coses del que ha publicat els usuaris que tinc com a amics, compartir coses, etc.
Ara noto que ja és difícil de deixar-ho per què cada cop treuen coses més interesants que abans, pàgines webs on pots compartir noticies interessants o curioses on pots comentar...
Hola em dic Liang Zhao, sóc un noi de 15 anys ara mateix estic estudiant 4ESO, en aquest blog publicaré els treballs que faré en aquesta optativa d’informàtica , espero que us agradi.